Podrum Kuzmanović

INFORMACIJE O FIRMI

U fruškogorskom višegorju, u selu Čerević na Dunavu, u vinogradu Jovana Kuzmanovića, na 3 hektara gaji se sorta neoplanta. Nastala je 1970. godine ukrštanjem smederevke i traminca. 
Neoplanta ima lep, izražen muskatni miris, visok sadržaj alkohola i nešto manje kiseline. 
Vino leži u metalnim i drvenim sudovima, a proizvodi se kombinacijom tradicionalne i savremene tehnologije. Kapacitet sudova u podrumu Kuzmanović je 15.000 litara.
Osim neoplante, u podrumu Kuzmanović se puni i chardoney, rose i crveno vino Zift, kao i lozova rakija pod imenom Grapo. Vino neoplanta i rakija dobijena od nje okićeni su sa desetak medalja sajma u Novom Sadu.
Rakija komovica je nosilac velike zlatne medalje, a neoplanta zlatne.

Podrum porodice Kuzmanović je kapaciteta 15000 l u kojem se vina čuvaju u tradicionalnim drvenim buradima i modernim inoks sudovima. O celokupnoj proizvodnji grožđa, vina i rakije brine se Jovan Kuzmanović dipl.ing. voćarstva i vinogradarstva. U novije vreme u sklopu vinarije nalazi se i sala za degustaciju koja može da primi 30 gostiju .

Od 1980.godine u vinogradima porodice Kuzmanović uzgaja se Neoplanta, prva domaća sorta vinove loze za vrhunska bela vina. Stvorena na institutu u Sremskim Karlovcima kao plod ukrštanja Traminca i Smederevke. Pored Neoplante u vinogradima su zastupljene i druge sorte vinove loze: Šardone, Muskat hamburg, Probus i Frankovka.

GALERIJA

Podrum Kuzmanović

KONTAKTIRAJTE NAS

SEDIŠTE FIRME

Živojina Mišića 11,Čerević

21311 Beočin

TELEFON

064/287-31-17

E-MAIL

jovankuzmanovic@gmail.com

SAJT

Podelite!